DSC_0546.JPG
DSC_0546.JPG

Intro


 LAMM

SCROLL DOWN

Intro


 LAMM

 

Wasstuna producerar ekologiskt premium lamm-kött av den finaste kött-rasen Dorper. Dorper har tilldelats flerfaldiga priser och utmärkelse för sitt utmärkta kött. Uppfödningen sker dessutom enligt normer som överstiger KRAV’s regler, och en certifiering är påbörjad.

Hos oss växer lammen upp i stora natur-hagar med obegränsad tillgång till ekologiskt naturbete. De har alltid fri tillgång till friskt vatten från Wasstuna’s egen källa.

Tackorna får ekologiskt protein- och mineral-tillskott under perioden strax före lamning, till dess lammen slutar dia efter fyra månader. Allt för att lammen skall få en bra start, och för att tackorna skall förbli starka och friska.

Lammen tillbringar hela tiden fram tills slakt ute i det fria, som sker på ett närbeläget KRAV-certifierat slakteri, efter de besiktigats av veterinär.

Vintern 2015/2016 slaktas ca 20 lamm (merparten 50% Dorper och några 75%). Wasstuna säljer endast till restauranger, 

Det mervärde som Wasstuna skapar för kunderna kan sammanfattas i följande nyckelord. Svenskt. Närproducerat. Ekologiskt. Personligt. Premium.

Photography courtesy of Rhys Logan.